Slitet blev nytt. Stilfulla badrum, relax och toalett byggdes

Under våren 2020 renoverade vi den här villan i Skellefteå. Renoveringen bestod av ett badrum på entréplan, toalett på suterrängplan samt nytt relaxbadrum med bastu. Resultatet blev modernt, rymligt och mer användbart.

När huset byggdes i slutet av 60-talet fanns inomhuspool, bastu, duschar och relaxavdelning i en del av huset på suterrängplan.  Poolen byggdes igen under 90-talet, duschar och bastu fanns kvar och användes sporadiskt. Utrymmet där poolen var användes som hobbyrum och förråd.

Moderniserade och ökade användandet
Vårt uppdrag var att renovera ett badrum på entréplan, toalett på suterrängplan samt att bygga ett nytt badrum med relax där poolrummet tidigare varit.

Arbetet var omfattande, framförallt i suterrängplanet där golvet för relax samt toalett bilades upp med hjälp av en robot för att isolera, lägga nya stammar och installera golvvärme. Väggarna reglades ut med stålreglar och bekläddes därefter.

Väl utvalda material och lösningar
Slutresultatet blev lyckat. Det nya relaxbadrummet har precis som det andra badrummet samt toaletten hög finish med kakel och klinker. Till badrummens väggar har valts ett marmorkakel i måtten 30×60 respektive 60×60 centimeter. I bastun har en unik fingerpanel i ask monterats. En fin detalj i bastun är att lavarna ligger på högkant.

I relaxbadrummet finns en centrerad dusch som har ingångar på båda sidor om duschväggen i glas. Ovanför badkaret finns en inbyggd hylla med belysning som ger ett behagligt sken och praktisk förvaring. Badrummet på entréplan har två duschar som står mittemot varandra och en duschvägg i glas.

Den nyrenoverade mindre toaletten i källaren ligger vägg i vägg med relaxen och upplevs rymlig tack vare de ljusa materialvalen på vägg och golv.

Kontakta oss om du går i renoveringstankar!

Se filmen från villan: