ETB blir MVB
— byggkoncernen från Skellefteå byter namn

 

PRESSMEDDELANDE 230414

Efter förvärvet i december kommer nästa steg för Skellefteåbaserade ETB. Nu står det klart att byggbolaget byter namn och blir MVB.

— Det här är ett logiskt steg i företagets utveckling. Organisationen förblir densamma och vi kommer fortsatt att erbjuda våra kunder samma kvalitet med kunskap och erfarenhet från den lokala marknaden. I kombination med den breda kompetensen som MVB bidrar med från varierande rikstäckande projekt, kommer vi att kunna växa ytterligare på en expansiv marknad, säger Mattias Jakobsson, vd och grundare av ETB.
Tidigare i januari kom nyheten om att byggbolaget MVB utökar sin verksamhet till norra Sverige genom 60 procent förvärv i den Skellefteåbaserade byggkoncernen ETB. I dag blir det dessutom officiellt att företaget genomgår ett namnbyte och i framtiden kommer att presentera sig som MVB.

— Det känns bra att vara MVB fullt ut. Allt det som ETB står för kommer att finnas kvar liksom organisationen även om vi klär oss i nya färger. Skillnaden är att vi nu kommer att ha ännu mer resurser, kompetenser och möjligheter att göra så mycket mer i ett geografiskt område där vi känner oss hemma, säger Mattias Jakobsson.

Jennie Åberg är vd för MVB Nord:
— ETB har gjort ett fantastiskt arbete vilket gör det extra roligt att nu få arbeta under samma varumärke. Vi är väldigt glada över att ha företaget med oss i vår satsning i norr, vilket gör oss mer rikstäckande och kompletterar våra bolag i regionerna syd, öst och väst. I takt med att koncernen växer ligger styrkan i vårt erbjudande i att vi samtidigt är ett samlat MVB. Namnbytet är därför en viktig strategisk utveckling för att vi tillsammans ska bli det naturliga valet av byggbolag i Västerbotten och övriga delar av norra Sverige.

Som ett led i etableringen av MVB i norr kommer företaget att finnas på plats under mässan Business Arena Norr i Umeå den 19 april.
— Det är ett perfekt tillfälle för intresserade att träffa oss och där vi får berätta mer om vad MVB står för och vad vi kan erbjuda marknaden, säger Jennie Åberg.

För mer information kontakta:

Mattias Jakobsson
Vd MVB Skellefteå (f.d. ETB Bygg)
mattias@etbbygg.com
0910 – 71 17 30

Jennie Åberg
Vd MVB Nord
jennie.aberg@mvbab.se
0703 – 00 35 58